Wat is het verschil tussen de huid van een man en vrouw?


De mannenhuid verschilt met de huid van vrouwen. De functie is niet anders, maar de samenstelling wel. Dit komt voornamelijk door het hormoon testosteron. Dit hormoon geeft de huid van de man een andere structuur dan die van de vrouw. Over het algemeen is de mannenhuid dikker, vetter en deze veroudert op een andere manier.

De huid van mannen is gemiddeld ongeveer 20 tot 25 % dikker dan die van vrouwen. Hij bevat meer collageen en ziet er dichter en steviger uit. De hoeveelheid collageen van de mannenhuid neemt met een constante snelheid af. De vrouwenhuid wordt vooral na de menopauze aangetast. Bij vrouwen wordt de huid dan aanzienlijk dunner en de effecten zijn duidelijker dan bij de huid van mannen. Mannen hebben meer talgklieren en daarom meer poriën dan vrouwen. Daarbij zijn zowel de talgklieren als de poriën groter dan die van vrouwen. Dit betekent dat in de mannenhuid 2 keer zoveel talg wordt aangemaakt als in de vrouwenhuid. Daarom is de mannenhuid vetter en is deze vatbaarder voor onzuiverheden en acne. Maar daar tegenover staat dat volwassen mannen minder snel een droge huid hebben dan volwassen vrouwen. Tekenen van veroudering verschijnen bij de huid van mannen later, maar als de verandering eenmaal is begonnen, gaan deze ook een stuk sneller dan bij vrouwen. Regelmatig scheren is voor de huid ook een stressfactor. Met het scheren worden niet alleen de haren afgesneden maar wordt ook het bovenste laagje huidcellen verwijderd. De huid die bloot komt te liggen is bijzonder gevoelig voor externe invloeden.


SKIN A LIZE HUIDVERZORGING ADVIESBUREAU - MIDDELBURG 

 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2020 WEBSITE ONTWERP DOOR SKIN A LIZE & STUDIO MELT