Herfst: Tijd voor een peeling

In mijn vorige blog had ik geschreven over effecten van de huid na de zomer. Maar na de mooie zomer is de herfst er weer! Het ideale seizoen voor de peelings!

De herfst is een periode waarin het belangrijk is om de huid weer in een optimale conditie te krijgen. s'Zomers loopt hoe dan ook de huid veel schade op. De zomerzon heeft de veerkracht uit onze huid gehaald, we hebben een opstapeling van dode huidcellen en zitten met ontsierde pigmentvlekjes. Het is belangrijk om dit in de herfst te herstellen. Onze huid zal het in de winter zwaar te verduren krijgen als de verwarming weer aan gaat. Door de kou buiten en de droge omgeving binnen, dehydrateert de huid snel. De huid vraagt om extra serum en voeding om zich te beschermen. Om ervoor te zorgen dat deze extra verzorging zijn werk efficiënt kan doen, is het belangrijk dat onze huid deze extra boost goed kan opnemen. Daarom is de herfst het ideale seizoen om een peeling kuurbehandeling te ondergaan. Na deze behandelingen is het belangrijk om de zon te vermijden omdat de zon nu een groter risico geeft op verbranden en pigmentatiestoornissen. Daarom is een peeling ondergaan in dit seizoen geschikt. De huid moet de rust en de tijd krijgen om haar huidbarriere te herstellen zodat nieuwe jonge huidcellen naar de oppervlakte komen. De huid gaat er glad en egaal uitzien.

Peelings worden aangeraden bij:

- Pigmentatievlekken

- Zonneschade en preventie van beschadiging van de huid door blootstelling aan UVA/UVB

- Oppervlakkige rimpels

- Dunne huid

- Vroegtijdige huidveroudering

- Rokershuid

- Vale huidskleur

- Acne en acnelittekens

- Sproetjes

- Droge huid.

Wat is een chemische peeling?

Een chemische peeling is gebasseerd op toepassing van een enzym of een chemisch exfoliant op de huid om gecontroleerd dode huidcellen en onzuiverheden te verwijderen. Maar ook om de algehele huidtextuur te verbeteren. Wanneer de huid regelmatig wordt gepeeld zal door het verwijderen van dode huidcellen de celvernieuwing gestimuleerd worden. Doordat de bovenste huidlaag verwijdert wordt, zullen rimpels en oneffenheden zichtbaar verminderen en zal de huid gladder en strakker aanvoelen.

Hoe dieper de peeling in de huid trekt, hoe meer verbetering er kan worden bereikt. Peelings kunnen wel bijwerkingen veroorzaken zoals een rode schilfferende huid.

Milde peelings kunnen worden ingezet bij gevoelige huidtypen, zoals rosacea en couperose maar ook bij zeer dunne huiden. Deze peelings kalmeren de huid en kunnen oppervlakkige onzuiverheden verhelpen. Bij deze vorm van peelen is geen zichtbare afschilfering van de huid.

Medium peelings zijn ideaal bij het behandelen van acne, pigmentvlekken, littekens en huidveroudering. Ze zijn geschikt voor verschillende huidtypen. Medium peelings geven een lichte schilfering van de huid.

Intensieve peelings zijn ideaal om de huid te vergladden bij acnelittekens en rimpels. Daarnaast verbeteren deze peelings ook acne of pigmentvlekken. Door deze peeling kan de huid sterk gaan afschilferen.

Wat kun je tijdens en na een peeling verwachten?

Als de peeling op de huid wordt aangebracht kan dit een prikkend, branderig en warm gevoel geven. Dit is niet per definitie erg maar een teken dat de ingrediënten in de huid trekken. Een peeling kan een verhoogde gevoeligheid voor de huid veroorzaken. Dit is afhankelijk van het huidtype en de huidverzorging. Direct na de behandeling kunnen bijwerkingen optreden zoals: droog en gespannen gevoel, jeuk, irritatie, roodheid, zwelling, benauwdheid, schilfering, korstvorming op de huid en pijn. De bijwerkingen verdwijnen snel met de juiste nazorg.

De eerste paar dagen na een peeling moet overmatig zweten, hete baden of douches, scrubben, plukken of wrijven vermeden worden. Dit om littekens en schade te voorkomen. Ter ondersteuning van de peeling behandeling is het ook nodig om aangepaste producten te gebruiken die de huid hydrateren en terug in balans brengen. Ook een SPF product moet aangebracht worden omdat de huid gevoeliger is voor zonlicht en om hyperpigmentatie te voorkomen.

De behandelingen die ik nu beschrijf zijn bij de schoonheidsspecialiste te ondergaan. Tegenwoordig zijn er ook thuis producten te krijgen met fruitzuren erin. Deze zijn natuurlijk in een mindere concentratie als dat de schoonheidsspecialiste doet.


SKIN A LIZE HUIDVERZORGING ADVIESBUREAU - MIDDELBURG 

 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2020 WEBSITE ONTWERP DOOR SKIN A LIZE & STUDIO MELT