Ook zo lekker uitgerust na de zomervakantie? Maar wat is er toch allemaal met onze huid gebeurd?


Voor de meesten is de zomervakantie pas geslaagd als we veel zon, zee en strand hebben gezien. Maar na een seizoen waarin we onze huid blootstellen aan veel zon, chloorwater, airconditioning heeft deze wel wat extra verzorging nodig. Onze huid kan in de zomer beschadigd raken doordat zich meer onzuiverheden ontwikkelen of dat we een doffe geirriteerde huid krijgen doordat onze huid veel vocht heeft verloren. We willen immers onze huid toch voorbereiden op de koude winter met al het geweld van regen, kou en wind.

Pigmentvlekjes:

Zelfs als je deze zomer trouw hebt gesmeerd met een SPF factor dan is de kans groot dat je toch zonschade hebt opgelopen. Pigment heeft als doel om de huid te beschermen. Blootstelling aan de zon zorgt ervoor dat de huid donkerder en bruiner van kleur wordt. Het lichaam maakt meer pigment aan om de huid te beschermen tegen het UV-licht van de zon. Dat bruine kleurtje dat iedereen in de zomer graag wil hebben is dus niets anders dan een natuurlijke reactie van het lichaam. Zonnen zorgt voor het aanmaken van meer pigment. Soms kunnen de cellen in de war raken en ontstaat een opeenhoping van pigment op een bepaalde plek. Dat is een pigmentvlek. Bekijk je huid eens aandachtig. Het liefst in daglicht omdat ander licht oneffenheden kunnen verdoezelen. Heeft de UV straling van de zon voor nieuwe pigmentvlekken of andersoortige vlekken gezorgd? En zijn bestaande vlekken veranderd? In geval van wijzigingen in moedervlekken, vorming van nieuwe moedervlekken of andere verdachte plekjes is het raadzaam een arts te raadplegen.

Wil je een pigmentvlek behandelen dan adviseer ik je o.a. de Even Brighter producten van Eucerin. Deze producten bevatten de ingrediënten B-Resorcinol en Glycyrrhetinezuur. B-Resorcinol vermindert de activiteit van tyrosinase, het enzym dat melanine (pigment) produceert. Glycyrrhetinezuur (zoethoutwortel) staat bekend om zijn eigenschappen als antioxidant en ontstekingsremmer. Van deze stof is ook aangetoond dat het de huideigen DNA-reparatie ondersteunt na beschadiging van de huid door Uv-straling.

Gesprongen haarvaatjes:

Door teveel aan UV straling en temperatuurschommelingen kunnen haarvaatjes in het gezicht (couperose) en op je benen gesprongen zijn. Haarvaatjes liggen aan de oppervlakte van de huid en zijn daarom uiterst gevoelig. Gesprongen haarvaatjes ontsieren de huid. Een nadeel in het gezicht is ook dat je erg rode wangen kan hebben. Overweeg je gesprongen haarvaatjes te laten behandelen? Doe het dan pas als je niet meer de zon ingaat. Dit kan doormiddel van crèmes, laser, radiofrequentie of laten wegspuiten.

Een goede crème voor gesprongen haarvaatjes voor in het gezicht is de Redness corrector van Medik8. Een compleet anti-redness (anti-roodheid) product met de werking om roodheid te verminderen en herstelt beschadigde haarvaatjes. Zorgt er ook voor dat nieuwe uitbraken van roodheid zoveel mogelijk worden voorkomen.

Vochtarme huid:

In de zomer merken we dat je huid door de zon, de zee, het zwembad en natuurlijk de airco wat sneller droog wordt. Dus in deze periode is het erg belangrijk om je huid te herstellen met vocht. Gebrek aan vocht in de huid kan zich op verschillende manieren uiten, variërend van standaard ruwheid en het vormen van schilfers en kleine barstjes tot roodheid, ontstekingen, constante trekkerigheid en jeuk. Door je huid simpel en snel te herstellen kun je een hydraterende crème voor zowel dag als nacht gebruiken. Evt een serum of fluid die het vocht herstelt en 1 a 2 maal per week een peeling met een voedend masker. En je zal zien je droge huid is er zo weer boven op!

Het merk Babor heeft een heleboel producten om te hydrateren. Als je wilt weten welke geschikt voor je is kun je het beste contact opnemen met een Babor salon.

Onzuiverheden of acne:

De zon kan even goed zijn voor je huid....Totdat je weer thuis bent gekomen van je vakantie en je een uitbraak van acné, vlekken en onzuiverheden krijgt. Dit komt omdat de huid altijd een balans zoekt tussen een droge of vette huid. In de zomer wordt je veel blootgesteld aan uitdrogende factoren, hierdoor droogt de huid uit en wordt de opperhuid dikker en nemen onzuiverheden, zoals acné af. Door uitdroging begint de huid de aanmaak van talg te verhogen, als jij weer thuis komt en niet veel meer in de zon zit, dan zal de huid hierdoor vetter worden, omdat de huid ingesteld is op een blootstelling aan veel uitdrogende factoren. Dit kan dus acné uitbraken veroorzaken en het ontstaan van mee-eters.

Het merk Pascaud heeft een mooie behandeling voor de acne huid die ze in 7 stappen kunnen uitvoeren.

Zongebruinde huid:

Met de juiste beauty producten kun je ervoor zorgen dat je mooie zomerteint langer behouden blijft. Bij het testen van de Natural Tanningspray van Marc Inbane was ik erg benieuwd of deze producten mij een gezonde bruine kleur geven. Maar dan zonder de schadelijke Uv-straling. De tanningspray van Marc Inbane geeft de huid een gezonde, veilige en natuurlijke tanning. Is eenvoudig zelf aan te brengen. De spray droogt snel en zonder vlekken. Bij mij bleef hij net zoals in hun claim staat tot vijf dagen zitten en het gaf geen oranje wortelkleur.

Huidirritatie door insectenspray:

Je huid kan niet alleen beschadigd raken door de zon en de zee. Ook insectenspray zijn niet altijd goed voor voor de huid. Je kan zelfs de bijwerking; huidirritatie krijgen, vooral van producten met een hoge dosis van het ingrediënt DEET. Dit is oorspronkelijk een giftige stof. Wanneer je producten met DEET erin aanbrengt op plekken die al ontstoken zijn, kunnen ze een vorm van dermatitis veroorzaken die ontzetten irritant en pijnlijk kan zijn.


SKIN A LIZE HUIDVERZORGING ADVIESBUREAU - MIDDELBURG 

 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2020 WEBSITE ONTWERP DOOR SKIN A LIZE & STUDIO MELT