Mijn favo's van LOOkX skincare

Er zijn salon merken waar mijn hartje net iets sneller van gaat kloppen. Zo ook het merk Lookx. Jaren geleden kwam ik al graag bij een schoonheidsspecialiste die behandelingen gaf van dit merk. Ik merkte dat mijn huid veel mooier en steviger werd. Dit komt omdat Lookx werkt met biotechnologische actieve ingrediënten die door de huid herkend wordt, en waar de huid vervolgens snel en positief op reageert. Omdat biotechnologische werkstoffen vaak huididentiek zijn, worden ze goed door de huid verdragen en kun je zeggen dat Lookx een dermo-cosmetisch merk is. Om deze bio werkstoffen op de juiste manier in de huid te krijgen, bevatten alle LOOkX Skincare producten peptiden. Dit zijn moleculen die uit korte ketens aminozuren bestaan. Peptiden werken als geleiders van actieve ingrediënten, waardoor deze in de diepere huidlagen terecht komen.

Er worden ook verschillende plantstamcellen in hun producten toegevoegd van onder andere tomaten, druiven, frambozen en de cactusvijg. Stamcellen komen in elke plant voor en hebben als eigenschap dat ze zichzelf kunnen vernieuwen. Ze worden bij LOOkX als ingrediënt gebruikt omdat ze op verschillende manieren en meerdere doeleinden werkzaam zijn. Zo beschermen ze bijvoorbeeld de huideigen volwassen stamcellen door hun omgeving in optimale conditie te houden. De plantstamcellen die LOOkX in haar skincare gebruikt zijn zeer geconcentreerd, waardoor ze goed in de verschillende huidlagen worden opgenomen en effectief hun werk kunnen doen. Vaak worden er peptiden aan toegevoegd om ze nog dieper in de huid te laten dringen.

Lookx is een merk dat voornamelijk verkocht wordt in salons, maar je kunt het ook online kopen bij diverse webshops.

Van Lookx heb ik een aantal producten gekregen om te proberen en in te zetten bij de trainingen die ik geef.

Een paar producten vielen me gelijk op en wil ik graag met jullie bespreken:

LOOkX derma skin polish pads

Ik ben gek op peelings omdat de huid er zo zichtbaar van opknapt. De huid wordt veel egaler en zachter. Als het dan ook nog eens heel makkelijk aanbrengen is door middel van deze kant en klare pads dan wil ik jullie daar graag kennis mee laten maken.

Elke pad is doordrenkt met een mix actieve ingrediënten. Glycolzuur, melkzuur (AHA's), salicylzuur (BHA), tomatenstamcellen en vitamine B3 (Niacinamide) zorgen ervoor dat dode huidcellen huidvriendelijk worden verwijdert, en een gezonde, stralende huid tevoorschijn laat komen met zichtbaar minder rimpels en voelbaar meer stevigheid. Omdat je direct al na het eerste gebruik resultaat hebt zoals een heldere huid, zachter en egaler van teint ben ik van mening dat bijna iedereen dit in zijn badkamer moet hebben staan, behalve de zeer gevoelige huidjes omdat die nog wel eens kunnen reageren op de zuren. Wat deze pads doen is het vochtgehalte in de huid verbeteren. Het gaat huidveroudering tegen door cellen te vernieuwen in de diepere huidlagen. Dit geeft vermindering van pigmentvlekjes, rimpeltjes en lijntjes plus de collageensynthese krijgt een boost wat de huid verstevigt. Door celvernieuwing aan het huidoppervlak worden oneffenheden zoals vlekjes en littekentjes minder zichtbaar. Het verlengt de levensduur van huidcellen en beschermt het DNA. De pads verzachten de huid en is daarom geschikt voor alle huidtypen. Het beste is als de pads drie keer per week tot dagelijks aangebracht worden over de droge gereinigde huid van gelaat, hals en decolleté. Het mag na gebruik afgespoeld worden met lauwwarm water maar dat zou ik persoonlijk niet doen. Omdat het gebruik van een peeling de huid gevoeliger maakt voor UV straling raadt ik je aan om na het gebruik altijd een zonnefilter te gebruiken. Dit voorkomt verbranding en beschadiging van de huid.

LOOkX Time stop oil

Het idee van olie op de huid sprak me vroeger nooit aan. Dit omdat het in mijn ogen allemaal vettig was en als een laag op de huid bleef plakken. Ik had toen ook wat meer een onzuivere huid waarbij je al helemaal niet aan vette texturen wilt denken. In tegenwoordige tijd zien we heel veel droge oliën op de markt die heel fijn zijn in gebruik en te gebruiken is bij verschillende huidtypes. In deze olie zit zoals de naam het zegt alle intensief voedende, anti-ageing voordelen van een serum en daarbovenop de vochtverzorging van een moisturizer. Door de sterk hydraterende werking activeert de Time stop oil de productie van hyaluronzuur waardoor je huid langer vocht vasthoudt. Waar ik ook heel blij van wordt is het ontgiftend ingrediënt wat de celontgiftingsprocessen verbeterd. Door alle luchtvervuiling, stress, hormonale veranderingen en onze lifestyle is het niet verkeerd om ook eens aan het ontgiften te denken. De oil verstevigt in de diepere huidlagen omdat het de synthese van collageen I en III stimuleert.

De olie vind ik comfortabel op de huid aanvoelen, het hydrateert, door de lipiden film merk ik dat de huid gladder en soepeler is. Ik merk bij het aanbrengen dat de olie heel even vettig aanvoelt maar hij trekt heel snel in de huid zonder een vettig laagje achter te laten. Om de olie het beste over je huid te verdelen kun je één of twee druppels olie tussen de vingertoppen verwarmen, en masseer in op de gereinigde huid van gelaat, hals en decolleté. Daarna breng je een geschikte dag- of nachtverzorging aan.


SKIN A LIZE HUIDVERZORGING ADVIESBUREAU - MIDDELBURG 

 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2020 WEBSITE ONTWERP DOOR SKIN A LIZE & STUDIO MELT