Een liftend masker uit de Dode zee

Ik wilde graag eens testen hoe een liftend masker bevalt. Kan dat nou echt? En heb ik er baat bij?

Als mijn vriendinnen langs komen heb ik wel eens zin om echte meiden dingen te doen. Voetenbadje, nagels lakken, of zoals we de fgelopen keer hebben gedaan, een heerlijk maskertje uitgeprobeerd. We konden op ons gemak uitproberen hoe de Ultra Lifting mask werkte van Mineral Skin cosmetics.

Mineral Skin cosmetics richt zich op waardevolle ingrediënten uit de Dode zee. De Dode zee is rijk aan allerlei mineralen. Door enorme aardverschuivingen in het verre verleden kwamen oeroude aardlagen bloot te liggen en ontstonden er zoutwaterbronnen. Het water in de Dode zee voelt zwaar en olieachtig aan. Dit komt omdat een derde van het gewicht van het water uit vaste bestanddelen bestaat, namelijk mineralen en zouten.

Veel merken verwerken de mineralen in unieke huidverzorgingsproducten omdat de mineralen helende, weldadige eigenschappen bevatten. De mineralen afkomstig van de Dode zee treden op als katalysator of geleider om vitamines optimaal te laten functioneren. Ze hydrateren, voeden, remineraliseren en vitaliseren ook de huid.

Mineral Skin cosmetics heeft een exclusieve private labellijn: Xminerals. Xminerals combineert de waardevolle en therapeutische eigenschappen van de Dode zee als belangrijkste basis voor een langdurig jeugdige en gezonde huid. De formule bevat anti-aging werkstoffen, waaronder peptiden, antioxidanten, hyaluronzuur en essentiële aminozuren.

De rijke formule van dit liftende masker op basis van de kleisoorten kaolin en bentoniet zorgt voor een stevige, veerkrachtige en jeugdige huid. Kaolin heeft een reinigende en ontvettende werking op de huid. Het absorbeert huidoliën en talg. Ik zie in de INCI lijst dat er glycerine en hyaluronzuur inzit wat de huid hydrateert.

De samenstelling bevat tevens Dode Zeemineralen, essentiële aminozuren en omega-3 rijke squalaanolie. Toevoegingen van een geavanceerd peptidencomplex, hyaluronzuur, gotu kola- extract en de antioxidant werkstoffen van koffiebes-extract en de vitaminen C en E, voeden, liften, hydrateren en revitaliseren de huid.

De INCI lijst van de Ultra Lifting mask ziet er als volgt uit:

Aqua, Glycerin and Acrylates copolymer and VP/polycarbomyl Polyglycol Ester and Hydrolyzed Sesam Protein PG-Propyl Methylsilansediol, Kaolin (Himalayan), Cetearyl Alcohol (and) Cetearyl Glucoside (Organic), Bentonite (French Argile green clay), Gama Amino Buteric acid (GABA), Squalane (omega-3 extracted from Olives), Dipalmitoyl Hydroxyproline, Sodium Hyaluronate (Hyaluronic acid), Hydrolyzed Wheat Gluten, Glycosaminoglycans, Pentapeptide-3, Centella Asiatica Meristem Cells, Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate, Maris Sal (Dead Sea salt, Octyldocecanol, Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Magnesium Ascorbil Phosphate (Vitamin C), Palmitoyl Tripeptide-5, Coffea Robusta Seed Extract (Green Coffee), Ceratonia Silica gum, Pollulan, Marrubium Vulgare Extract, DiMethylAmine Ethanol (DMAE), Palmitoyl isoleucine, Centella Asiatica Meristem Cells, Tripeptide-1, Lecithin, Sorbic acid, Benzyl Alcohol.

Toen we de pot openden dachten we dat we een amandelen geur roken maar het blijkt het ingredient green coffee te zijn. De klei is lekker dik en stevig. We brachten een geruime hoeveelheid aan op een schone gereinigde huid en verdeelden het masker over het gezicht. We hebben het masker 5-10 minuten laten intrekken. We merkten dat het wat aan onze huid trok en dat het liftend effect wel zeker te merken is. Het masker wordt na een tijdje wat harder. Pas dan wel op dat je het dan niet te lang laat zitten want dat kan dan ook weer vocht uit de huid onttrekken. We spoelden het af met met lauw water. Het kwam bij mij in mijn wenkbrauwen en ik merkte dat het met water niet zo makkelijk eruit te spoelen was. Na gebruik hadden we een zachte stralende huid. De oliën uit het masker hadden onze huid gehydrateerd, verstevigd en gevoed. We zijn beiden erg tevreden over dit masker ondanks dat ik een gecombineerde huid heb en mijn vriendin een droge huid.

Voor langdurige resultaten moet dit masker 2-3 per week worden gebruikt.


SKIN A LIZE HUIDVERZORGING ADVIESBUREAU - MIDDELBURG 

 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2020 WEBSITE ONTWERP DOOR SKIN A LIZE & STUDIO MELT