Ken jij de beginnende tekenen van huidveroudering al?

Pasgeleden ben ik 30 geworden. Het klinkt misschien een beetje raar maar ik zag daar best wel tegenop. Je hoort niet meer tussen de jonge twintigers. Ik denk nu aan de serie van Marlijn Weerdenburg die vorig jaar het programma maakte over het dertigersdillema. Keuzestress onder de 30ers blijkt echt te bestaan. Het leven raast aan ons voorbij en van alle keuzes die aan ons voorbij komen raken we wel eens in de war. En ook de 30 passeren is toch echt wel een begin van de aftakeling'. Tenminste dat roept m'n sociale achterban.
En ja hoor, afgelopen jaar zag ik ook de eerste tekenen van huidveroudering rond mijn ogen tevoorschijn komen. Maar 30 worden heeft ook zo zijn vele voordelen. Op de 90s party's voelen wij ons ineens weer jong. We hebben totaal geen moeite met het omgaan van een computer. We hebben heel veel vrienden en kenissen omdat we die al die jaren volgen met msn, hyves, facebook en whatsapp. En we worden zen van yoga en avontuurlijke reizen. Ondertussen maken we ons wel een beetje druk om die beginnende rimpeltjes.

Wat gebeurt er eigenlijk bij huidveroudering en waar begin je het te zien?

 • Energie in de huid vermindert omdat onze chemische processen in het lichaam trager worden, waardoor alle huidcellen achteruit gaan. Er zijn 2 soorten veroudering. Intrinsieke veroudering: natuurlijke, genetische verouderingsproces. Extrinsieke veroudering: veroudering door invloeden van buitenaf, zoals UV-straling, klimaat en leefstijl.

 • De huid wordt valer. Je huidcellen vernieuwen minder snel naar mate je ouder wordt. Gelukkig bestaan er peelings om dit probleem aan te pakken. Een peeling stimuleert de cel vernieuwing en verwijdert dode huidcellen. Je huid wordt dan frisser en de werkstoffen in je crème worden beter opgenomen, waardoor ze actiever kunnen zijn.

 • Vaatwandjes van je bloedvaatjes verslappen. Het gevolg hiervan zijn de kleine onderhuidse rode lijntjes die je (meestal als eerste) op je jukbeenderen ziet. Dit wordt couperose genoemd. Hoewel veel mensen zich eraan storen, weten zij niet dat couperose in de meeste gevallen heel gemakkelijk te behandelen is.

 • Je ontwikkelt vaak beginnende pigmentvlekjes en kleine wratjes. Deze oneffenheden kunnen niet alleen haal storend zijn voor jezelf, maar laten je ook sneller ouder lijken.

 • De huid gaat verslappen, dit zie je vaak het eerst in de hals en rond de ogen. De kalkoenhals en kraaienpootjes zijn met name bij vrouwen meestal de eerste tekenen van huidveroudering.

 • Collageen en elastine, de bouwstoffen van de huid, nemen af. Deze stofjes zorgen voor de souplesse en de elasticiteit van de huid.Voor iedereen is het gehalte van deze cellen verschillend. Deze stofjes maakt de huid steeds minder naar mate je ouder wordt. Het is daarom altijd aangeraden om de collageenproductie te stimuleren. Dit kan door speciale huidverzorging of door supplementen te slikken. Je gehele huid, je haren en je nagels worden weer steviger.

 • De neus-lippenlijn wordt duidelijker zichtbaar, doordat je huid verslapt. Hoe dikker je huid en hoe meer verslapping, des te dieper wordt deze plooi.

 • De frons en voorhoofdrimpels en je kraaienpootjes ontstaan door mimiek. Dit is geen verslapping, maar ontstaan doordat je deze spieren veel gebruikt. Wie veel gelachen heeft in zijn leven zal meer van deze mimiek rimpeltjes hebben.

 • Doordat de processen in ons lichaam vertragen zal de huid droger worden en een trekkerig gevoel geven. Dit is een teken dat het tijd is om je huidverzorging aan te passen. Mijn advies is een mildere reiniger en een crème met rijke ingrediënten die een volledige verzorging geeft. Wanneer de huid trekt, is dat namelijk een teken van een vocht- of voedingsstoffen tekort. Bij verkeerd gebruik van cosmetica zal je huid alleen maar droger worden en ga je huidveroudering versnellen.

 • Poriën verslappen, waardoor ze sneller grof worden. Het is belangrijk dat de poriën goed worden gereinigd, zodat ze niet verstoppen. Wanneer ze wel verstopt zijn kunnen de poriën grover worden. s'Morgens en s'avonds de huid goed reinigen kan al een hoop ellende voorkomen. Ook het gebruik van niet comedogene producten zorgen ervoor dat de huid niet zal verstoppen.


SKIN A LIZE HUIDVERZORGING ADVIESBUREAU - MIDDELBURG 

 

 • Grey Facebook Icon
 • Grey Instagram Icon

© 2020 WEBSITE ONTWERP DOOR SKIN A LIZE & STUDIO MELT