Masterclass Module 1: De huid, dermatica en cosmetica (25 januari 2017)


De eerste nascholingsavond voor schoonheidsspecialistes met de Dermacademy van dermatoloog Dr. A. Galimont is een feit. Meer dan een half jaar lang hebben we hard gewerkt om alle plannen waar te maken. Eindelijk was de 25e januari daar waar ik zo lang naar had uitgekeken. We hadden ervoor gekozen om de eerste avond 'basic' te houden. Een voorloper dus op de volgende modules die komen gaan. Dus hoe zat de huid ook alweer in elkaar? Wat is een crème of zalf? Wanneer smeer je wat? Welke ingrediënten vormen een crème of zalf. Hoe zit de cosmeticawetgeving in elkaar en wat voor onzinnige claims horen we?

De inhoud van de 1e module zag er zo uit:

1. De huid

De opbouw van de huid

De functies van de huid

2. Efflorescentieleer en PROVOKE

Dermatologische beschrijving van huidaandoeningen: hoe observeer en beschrijf je huidafwijkingen? Efflorescentieleer en relatie tot huidaandoeningen

Systematische beschrijving van huidaandoeningen middels het PROVOKE-model

3. De dermatica driehoek:

Wat is een crème en wat is een zalf? Keuzemenu van crèmes: welke crème gebruik je bij welke huid afhankelijk van de huidconditie, huidtype, huidaandoening, leeftijd en afhankelijk van de lokalisatie (gelaat, handen, voeten)

4. Hands-on training voor het geven van professioneel advies:

Zelf bereiden van een crème en een zalf. Wat gebruik je wanneer?

Ervaar het zelf aan de hand van sensory profiling.

Huidverzorgingsproducten, wat zijn de ingrediënten en wat is de functie?

Smeeradviezen (frequentie, dikte, volgorde)

5. Cosmeticawetgeving en hun claims.

Hoe komt een cosmetica op de markt en welke eisen zijn daaraan verbonden? Welke claims kunnen er op verpakkingen staan en hoe waarheidsgetrouw is dit?

Door de kleinschalige school kunnen we zeker zeggen dat de cursisten persoonlijke aandacht hebben gehad. We hebben genoten en geleerd van de gesprekken die voortkwamen.

Ook interesse in onze volgende modules? We gaan dan meer op de huidaandoeningen in en zoeken er ingrediënten en producten bij die daarbij kunnen helpen. Wil je deze nascholing volgen? Kijk dan op de link van www.dermacademy.nl waar al onze modules uitgelegd staan.


SKIN A LIZE HUIDVERZORGING ADVIESBUREAU - MIDDELBURG 

 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2020 WEBSITE ONTWERP DOOR SKIN A LIZE & STUDIO MELT